Voedingstips
Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Maar nog veel belangrijker is dat jij je calorieën uit gezonde voeding haalt. Gezond afvallen is een kwestie van alle voedingsstoffen binnenkrijgen. Met AVI-SLANK kan je gerust warm avondeten. Op deze pagina’s vind je de voedingstips over hoe je dit gezond kan aanpakken.
Voedingstips: Bereidwijze
Tips bereidingswijze groenten
– Roergebakken met 1-2 theelepels
olijfolie
– Rauwkost
– Verwerkt in een salade
– Gestoomd, gekookt en gestoofd
– Groentesoep
Groenten op smaak brengen
– Zout (grof zeezout), peper, kruiden,
aromaten, sojasaus zonder suiker
– Ui en knoflook als specerij
– Citroensap
– Azijn
– Mosterd (2 theelepeltjes per dag)
– Olijfolie (1 à 2 eetlepels per dag)
Voedingstips: Wat wél eten? en wat juist niet?
De volgende etenswaren vermijden
– Yoghurt of kwark waar een fruitsmaak aan is toegevoegd
– Pasta’s
– Rijst
– Aardappelen
– Brood
– Erwten/ bonen (m.u.v. sperzieboontjes)
– Wortelen (m.u.v. rauwe wortelen)
– Rode kool (m.u.v. rode kool zonder suikers)
– Varkensvlees, vette vis zoals makreel en gepaneerd vlees of vis
Toegestaan: kip, vis of mager vlees
– Verwerkt in een salade
– Gegrild
– Gebakken in olijfolie (1 à 2 eetlepels)
Tussendoortjes
De meeste groenten bevatten nauwelijks koolhydraten. Neem eens wat rauwkost als tussendoortje. Het vult de maag, de suikerspiegel blijft stabiel, dus geen hongergevoel
– Reepjes paprika rood-groen (met mate)
– Radijsjes
– Kerstomaatjes (met mate)
– Komkommer
– Bloemkoolroosjes
– Rammenas in stukjes
– Bleekselderijstengels
Ook mogelijk
– Reepjes paprika rood-groen (met mate)
– Radijsjes
– Kerstomaatjes (met mate)
– Komkommer
– Bloemkoolroosjes
– Rammenas in stukjes
– Bleekselderijstengels
Toegestaan | Beperkt toegestaan (200 gr/dag) | Niet toegestaan |
---|---|---|
Andijvie | Aubergine | Aardappel |
Asperge | Bloemkool | Artisjok |
Bieslook | Broccoli | Doperwt |
Bleekselderij | Champignon | Flageolet |
Chinese kool | Groene kool | Groene selderij |
Courgette | Koolrabi | Kikkererwt |
Komkommer | Paprika (rood) | Knoflook* |
Paprika (groen) | Prei | Knolselderij |
Peterselie | Raap | Linzen |
Postelein | Prinsessenboon | Pastinaak |
Radijs | Tomaat | Pompoen |
Rode kool (rauw) | Rammenas | Rode biet |
Sla | Witte kool | Rode bonen |
Snijbiet | Sojascheuten | Sojaboon |
Snijboon | Rabarber | Schorseneer |
Spinazie | Tuinkers | Spruit |
Veldsla | Suikermaïs | |
Waterker | UI* | |
Wortel rauw | Witte boon | |
Wortel (gekookt) |