Zoet, fruitig en heerlijk fluffy! Deze proteïne aardbei muffins zijn snel te maken en zitten boordevol smaak. Perfect als ontbijt, tussendoortje of snack, en met verse stukjes aardbei erbij wordt elk hapje een klein feestje. Even mixen, bakken en genieten!
Ingrediënten (6–8 muffins):
- 1 zakje AVI-SLANK aardbei
- 150 g havermout of volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 250 ml melk (of plantaardige melk)
- 1 el kokosolie of gesmolten boter
- 50 g verse of bevroren aardbeien, in stukjes
- Optioneel: 1–2 tl honing of ahornsiroop voor extra zoet
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in of gebruik muffinvormpjes.
- Meng havermout/meel, AVI-SLANK aardbei poeder en bakpoeder in een kom.
- Klop in een andere kom het ei met melk, olie en eventueel honing door elkaar.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot een glad beslag.
- Roer voorzichtig de stukjes aardbei erdoor.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 15–20 minuten tot ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.









