Het wordt kouder buiten en de herfst begint langzaam. Tijd voor warme, kruidige smaken! Deze gezonde pompoen-kaneelpannenkoeken zijn laag in calorieën, vullen goed en geven je dat gezellige herfstgevoel bij elke hap. Perfect voor een lekkere gezonde maaltijd.
Ingrediënten (1–2 personen)
- 1 zakje vanille AVI-SLANK poeder
- 250 ml ongezoete amandelmelk of water
- 50 g havermout
- 100 g pompoenpuree (uit blik of vers)
- 1 ei
- ½ tl kaneel
- Snufje zout
- Optioneel: toppings zoals Griekse yoghurt, noten of pompoenpitten
Bereiding
- Meng het poeder met 150 ml melk of water tot het glad is.
- Voeg pompoenpuree, havermout, ei, kaneel en zout toe en roer goed door.
- Laat 5 minuten staan zodat het beslag iets dikker wordt.
- Verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olie of bakspray.
- Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak 2–3 minuten per kant tot goudbruin.
- Serveer met toppings naar keuze.





